Tio förorenade nöt levererades till Skövde Slakteri – ett djurskyddsproblem – och ett livsmedelssäkerhetsproblem
KOMMENTAREN Det görs för lite för att komma till rätta med det enormt stora problemet med förorenade livsmedelsproducerande djur i Sverige som når slakterierna. Konsekvensen är att djur får lida i onödan – och konsumenterna utsätts för oacceptabla risker. Ett ärende ur högen från slakteriet Skövde Slakteri AB i Skövde från förra månaden visar hur det ser ut. BILDSPECIAL. Bilderna: från det aktuella tillfället. Foto: Livsmedelsverket.
Sambusa förvarades i smutsig IKEA-kasse på Som-Center
Mat förvarades i smutsig IKEA-kasse, glass lagrades oskyddad i en frys, blodig och smutsig låda i frysskåpet, dålig handhygien och mycket smuts. Det uppger livsmedelskontrollen på Göteborgs Stad att man i dagarna fann vid en kontroll på Som-Center i Göteborg. Bilden: tagen vid den aktuella kontrollen. Foto: Göteborgs Stad.
Misstänkt transportskadad blödande gris påträffad på KLS Ugglarps i Kalmar
I dagarna påträffade en officiell veterinär, OV, på slakteriet KLS Ugglarps AB i Kalmar en gris som blödde från sin bakdel. OV misstänker transportskada.
Kort utbildning av transportörer gav dramatiskt förbättrad pålastning – enligt SLU-forskare som kameraövervakat hanteringen
Efter det att djurtransportörer fick en tvådagars utbildning på SLU förbättrades pålastningen av grisar rejält – enligt en ny forskningsartikel. Det var VeterinärMagazinet först med att rapportera om. Bilden: lastade grisar. Foto Sofia Wilhelmsson.
Göteborg förbjuder Picadeli att använda Nutri-Score märkning
Efter att i februari fått in ett anonymt klagomål har livsmedelskontrollen på Göteborgs Stad i dagarna förbjudit salladsbolaget Picadeli att använda den så kallade Nutri-Score märkningen. Bilden: visar Picadelis Nutri-Score märkning. Tagen på Willys i Karlstad. Foto: FoodMonitor.