Lantmännen har funnit gynnsamma odlingsförhållanden för bönor i södra Sverige. Nu är de nya svenskodlade bönorna skördade med bra resultat och finns i butik under varumärket GoGreen, meddelar man.
Vid två tillfällen förra månaden har personer skadats på slakteriet Dalsjöfors Kött AB i Dalsjöfors. Vid ena tillfället förlorade en städare två fingrar. Vi det andra tillfället skar sig en annan person svårt i handen. Detta enligt anmälningar bolaget gjort till Arbetsmiljöverket.
Barbariska slakterier i Kina slaktar hundar och säljer köttet. Skinnet används vid tillverkning av handskar som med stor sannolikhet hamnar i butiker inom EU. Det rapporterar djurrättsorganisationen PETA och tidningen Daily Mail.
Resan mot Culinary Olympics 2016 har börjat och 2015 ska ett nytt juniorlandslag bildas. Ansökan är nu öppen för unga kockar att söka plats i laget och således vara med och tävla om svenskt OS-guld 2016, meddelar man. Foto: Per Erik Berglund / Znapshot AB
Enligt statistik från Kommerskollegium ökade svensk livsmedelsexport med hela 9 procent under årets tre första kvartal. Det innebär att exporttillväxten nu är rekordhög och målet att nå 100 miljarder kronor i livsmedelsexport år 2020 ligger inom räckhåll.
Kostprofilen, GI-experten och entreprenören Ola Lauritzson släpper tillsammans med Marlene Gustawson boken ”Gröna Soppor & Smoothie Bowls” i dagarna. Det är en helvegetarisk kokbok helt utan gluten, laktos och tillsatt socker.
När en konsument skulle tillaga vegobullar i mikrovågsugnen började det ryka och glöda på bullarna. Bullarna, som tillverkats av livsmedelsföretaget Anamma Foods AB i Simrishamn, köptes in på ICA i Liljeholmen.
FoodMonitor har tidigare berättat om att färdigmattillverkaren Gunnar Dafgårds AB i Källby påstått sig inte kunna tillverka helt ekologisk pizzasås. Livsmedelsverket har ställt sig undrande. Nu backar bolaget.
Viking Line serverade listera-smittad rullsylta från Signal & Andersson
Resenärer som ätit i restauranger på rederiet Viking Lines färjor har den senaste månaden utsatts för listera-smittad rullsylta. Det visar en analysrapport som FoodMonitor tagit del av. När smittan i dagarna upptäcktes var nästan all berörd sylta uppäten. Rullsyltan har tillverkats av charkbolaget Signal & Andersson i Göteborg som bekräftar smittan och som nu vidtar flera åtgärder i sin anläggning.