Matsmart lanserar varumärket By Motatos för räddade råvaror
Matbolaget Matsmart in Scandinavia AB i Stockholm meddelar att man lanserar nya produkter gjorda på räddade råvaror under det egna varumärket By Motatos. Serien kallas “SAVED By Motatos” och omfattar enligt bolaget bland annat pasta gjord på överbliven majs och linser och en chokladkaka gjord av räddad choklad. Matsmart lanserar serien i partnerskap med samarbetar med organisationen The Hunger Project.
Osten Humlan ska göra det lättare att välja ekologiskt – och hjälpa pollinerare
Mjölkbolaget Arla meddelar att man lanserar den ekologiska osten Humlan. Samtidigt lyfter bolaget den betydelse pollinerare har för den biologiska mångfalden. Foto: FoodMonitor.
Åtal mot misstänkt momsfuskande koncern inom livsmedelsbranschen
Ekobrottsmyndigheten i Göteborg meddelar att åklagare har väckt åtal mot två bröder som myndigheten misstänker för bland annat grova skattebrott och grova bokföringsbrott. Bröderna ska ha drivit en koncern med företag kopplade till godisbutiker och restaurangutrustning.
Slakterikoncernen KLS Ugglarps försöker tvätta sitt varumärke och kallar sig nu för ”matföretaget KLS”
KOMMENTAREN Slakterikoncernen KLS Ugglarps förekommer ofta i de anmälningar officiella veterinärer, OV, gör om allvarliga djurskyddsbrister som upptäcks på landets slakterier. Idag meddelar KLS Ugglarps att man lanserar varumärket ”KLS” och en ny logga. Men det tvättar inte bort smutsen, bokstavligt talat när det handlar om kraftigt förorenade djur, från koncernens slakterier. Bilderna: djur på KLS Ugglarps. Foto: Livsmedelsverket.