Candy People lanserar veganska Sura Vattenmelonnappar
PRODUKTNYTT Företaget Candy People meddelar att man släppt den veganska och palmoljefria produkten ”Sura Vattenmelonnappar” på marknaden. Med detta växer man sin ”klassiska Original series” där tidigare produkterna ”Sura Minijordgubbar”, ”Sura Colanappar”, ”Sura Regnbågsbitar”, ”Sura Vattenmelonbitar” och ”Söta Hotlips” ingår. Foto: FoodMonitor.
”Om den höga sjukfrånvaron fortsätter kommer leveranskvalitén att minska”. Så skriver butikskedjeägaren Bergendahls Food AB i Hässleholm i dagarna som svar på en förfrågan från Livsmedelsverket. Bolaget ser nu en BETYDANDE påverkan av covid-19. Man ser också ett behov av bättre kommunikation mellan Folkhälsomyndigheten och vissa namngivna spelare. Organisationen Livsmedelshandlarna håller med om det.
Burger King överväger skärpta rutiner för covid-19 på restaurang i Karlstad
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har en konsument klagat på dåliga rutiner för covid-19 i en restaurang i Karlstad som tillhör hamburgerjätten Burger King. Nu överväger bolaget att vidta ytterligare åtgärder.
PRODUKTNYTT Företaget Salinity AB i Göteborg meddelar att varumärket Falksalt lanserat produkten Miniflingor som är flingsalt i en bordsförpackning. Det är enligt bolaget det första flingsaltet i en förpackning som är utrustad med en ströare. Foto: FoodMonitor.
Slakteriet Guldfågeln AB i Mörbylånga har uppgett till Jordbruksverket att man igår hade ett tekniskt haveri som fick slakten att avstanna. Bolaget fick dispens från slakteribestämmelserna av myndigheten. Guldfågeln kommenterar det inträffade. Foto: FoodMonitor.
Jordbruksverket meddelar att Sverige, som ett av de första länderna i världen, ska följa upp livsmedelsförluster på nationell nivå. Man säger sig ha tagit fram metoder för det. Globala förluster innan produkter når butik kan enligt myndigheten vara 14 procent.
Ny forskning: bättre för äldre med en stor måltid än många små
Örebro universitet meddelar att det är bättre för äldre personers hälsa att få i sig ett rejält mål mat om dagen än många mellanmål. Det resultatet redovisar forskaren Stina Engelheart i sin doktorsavhandling. Forskaren ger också konkreta tips om mat till pensionärer. Bilden: Stina Engelheart. Foto: Jesper Mattsson/Örebro universitet.
Fiskbranschens Riksförbund och RISE: odlad lax innehåller mycket vitamin D, selen, och omega-3
Branschorgaisationen Fiskbranschens Riksförbund meddelar att en ny rapport som man gett RISE Research Institutes of Sweden i uppdrag att göra visar att odlad lax har ett högt innehåll av vitamin D, selen, och omega-3. Samtidigt säger man att ”halterna av oönskade ämnen är låga”.