I november förra året larmade djurrättsorganisationen Djurrättsalliansen om missförhållanden vid Svenska grisgårdar. Nu har organisationen publicerat nytagna bilder som man påstår visar på fortsatt djurplågeri.
Lagom till julsäsongen kommer Falbygdens med en smaknyhet från sortimentet Falbygdens rekommenderar, närmare bestämt en ost med smak av ananas. Den krämiga färskosten passar både som dessert, på ostbrickan och i cheesecaken, meddelar företaget.
Hamburgerkedjan Max vill erövra Norge. Planen är att öppna den första restaurangen till våren. Men till skillnad från Sverige, där bolaget driver alla restauranger i egen regi, kan man nu tänka sig även en verksamhet med franchise.
De 26 strandsatta bärplockarna från Thailand som är kvar i Åsele kan äntligen åka hem. Enligt Västerbottens-Kuriren har två flygbolag ställt upp med flygbiljetter.
Coop drar benen efter sig om varslen på lagret i Bro utanför Stockholm. Det anser fackföreningen Handelsanställdas förbund. I juni varslade Coop 24 tjänstemän på arbetsplatsen. Idag fyra månader senare är mycket fortfarande oklart. Men förhandlingarna är igång igen.
Från och med den första december i år får Coops medlemmar upp till 5 procent tillbaka på allt de handlar - i rena pengar. Det meddelar Coop idag.
”Nu har Coop det bredaste och bästa medlemskortet i Sverige. Medlemmarna kommer också via digitala kanaler kontinuerligt kunna se hur mycket pengar som finns på kontot. Medlemmarna kan betala med sin återbäring, ta ut pengarna eller spara dem”, säger Lars Idermark, vd och koncernchef för KF, där Coop ingår.
Nu lanserar Brämhults ”nypressade äppelsiner”, en juice som innehåller de exakta siffrorna i undersökningen som visar att 57,4 % av svenskarna föredrar Brämhults nypressade apelsiner och 42,6 % föredrar Brämhults nypressade äpplen.
Enligt Christer Åberg, vd för Arla Foods i Sverige, ska ökad tillverkning av bland annat Bregott hålla uppe produktionen på Arlas mejeri i Götene. Detta efter att Arla beslutat att flytta tillverkningen av 12 000 ton smörprodukter av märket Anchor från mejeriet i Götene till brittiska Westbury under 2011.
Den kanadensiske kocken och tillika tvåfaldige Nordamerikanske mästaren i ostronöppning John Bill visar sina färdigheter. Hans maxhastighet är nära 600 ostron per timme! Se Videon från Ozersky.tv här!