MAX antar klimatmärkningen ”Cool Food Meals” – ”inga traditionella hamburgare av rött kött kommer att klara gränsen”
Hamburgerbolaget MAX Burgers i Luleå meddelar att man idag blir det första företaget utanför USA att anta klimatmärkningen ”Cool Food Meals” som är en certifierad tredjepartsmärkning från World Resources Institute, WRI. Enligt MAX gör märkningen det lättare för konsumenter att välja måltider med låg klimatpåverkan. Foto: MAX.
Huel lanserar Mac&Cheeze i sin Hot & Savoury-serie
PRODUKTNYTT Företaget Huel meddelar att man lanserar en ny smak, Mac&Cheeze, i sin Hot & Savoury-serie. Serien utgörs enligt bolaget av snabblagade, billiga och växtbaserade rätter.
Konsument: magsmärtor av öl – Carlsberg upptäckte sensorisk avvikelse
I dagarna har en konsument anmält att denne känt obehag efter att ha druckit öl från tillverkaren Carlsberg. Bolaget har undersökt saken och funnit en sensorisk avvikelse.
Djurrättsorganisationen Djurens Rätt har nyligen inlett en kampanj för att försöka förmå livsmedelsföretaget Carolines Kök i Saltsjö-Boo att sluta använda turbokycklingar. Över 5 000 konsumenter har i dagsläget skrivit under ett upprop om detta. Nu uppger Djurens Rätt att engagerade konsumenter aktivt blockeras av Carolines Kök på sociala medier. Bolaget ska dessutom ha vägrat att svara på frågor på telefon.
Skyddsombud larmar om undermåliga kranlinor på APM Terminals i Göteborg
En kranlina har enligt uppgift vid ett tillfälle gått av vid arbete på företaget APM Terminals i Göteborg och en annan lina är i dåligt skick. Kranlinorna används bland annat vid lyft av farligt gods och personlyft. Ett skyddsombud på Svenska Hamnarbetarförbundet har slagit larm och vill nu att Arbetsmiljöverket ingriper. Skyddsombudet tycks mena att bolaget ignorerar faran.
Livsmedelsverket: brister i djurskydd som upptäcks på slakterier är inte av allmänintresse
Idag är sekretessen i det närmaste total när det gäller onödigt lidande hos livsmedelsproducerande djur som upptäcks på slakterier. Anledningen är att många myndigheter, som Livsmedelsverket, inte ser ett allmänintresse – till skillnad från brister i livsmedelssäkerheten som bedöms annorlunda. Det rapporterar tidningen VeterinärMagazinet.