”Vi fick träbitar i Willys kycklingpytt för 4 veckor sedan och reklamerade produkten. Enligt Willys så förvarades den producerade pytten i trätunnor för att undvika frysskador – är det en lämplig procedur?”, skriver en konsument i en anmälan till Livsmedelsverket.
I dag har mjölkbönder samlats i Bryssel för att med sina traktorer demonstrera och kräva att mjölkpriserna hålls uppe. Manifestationens syfte är att uppmärksamma politikerna på problemet. Det rapporterar tidningen Lantbruk.
Från och med årsskiftet kommer food-service bolaget Lantmännen Cerealia att sälja charkbolaget Värmlands Charks produkter. På sikt kan det ge en ökad omsättning på 50 miljoner kronor i Värmlands Chark.
Djur från EU får utstå plågsamma transporter till slakterier i länder där de slaktas med metoder som inte är godkända inom EU. Det avslöjar nu djurrättsorganisationen Animals Angels.
Vid ett möte med Haitis president Michel Joseph Martelly framhöll FAO:s generaldirektör José Graziano da Silva behovet av ökade investeringar i landet för att stärka landet långsiktigt.
Madeleine Landley: Tänk att det bara är en vecka kvar av november. Redan nästa helg är det första advent vilket betyder att det är dags att ta fram pyntet och adventsljusstakarna. Själv föredrar jag pyntfritt eftersom jag tycker att man inte mer än hinner ta fram det förrän julen är över. Däremot är det trevligt med lite extra ljus i fönstren nu när det mörknar så tidigt.
En grisbonde i Kina har tagit till en ovanlig metod för att öka mervärdet på sitt griskött. Han tvingar grisarna att hoppa från ett hopptorn ner i ett vattendrag – om och om igen. (VIDEO)
Igår var det pampig mottagning på Rosenbad, när landsbygdsminister Eskil Erlandsson tog emot samtliga lag som tävlat och gjort succé i Culinary Olympics i Erfurt tidigare i år. Erlandsson påpekade i ett tal den stora betydelse som svenska kockars framgång har för satsningen Matlandet Sverige och en representant från varje lag fick också komma fram och ta emot priser för sina prestationer innan det bjöds på tårta och mingel. FoodMonitor var på plats.
Idag avgjordes andra semifinalen av Årets Kock 2013 i Jönköping. Segrande ur striden, med hjälp av en bakad piggvar (foto) gick Leo Frodell från Restaurang Storstad i Stockholm. Därmed är Leo en av de sex som gör upp i finalen den 8 februari nästa år.