Matbolaget Axfood har utsett Thomas Gäreskog till ny vd i butikskedjan Hemköp. Han har tidigare jobbat i Hemköp som bland annat försäljningschef och varit tillförordnad vd sedan i augusti. Det meddelar Axfood idag.
Har du undrat hur det egentligen går till när man detaljstyckar kött? Branschorganisationen Svenskt Kött har tagit fram 27 korta filmer som visar styckningen av gris, nöt och lamm.
Slakteriet Lövsta kött i Uppsala ser inte till uppstallade djur får tillräckligt med vatten att dricka. Dessutom har djuren i vissa fall för små utrymmen. Det skriver Livsmedelsverket i ett brev till bolaget.
I slutet av förra veckan hade tävlingen Matverk 2013 en delfinal i Värmland. Segrare blev Maria Eriksson (bilden) från Västra Ämtervik med bidraget skrädmjölsknäcke. – Det känns jätteroligt. Jag har en massa jobb framför mig nu med att utveckla det här, säger hon.
Landleys Frestelser: Getostspäckade köttfärsbiffar med rödbetssmör och spenat- och jordärtskockgratäng
Madeleine Landley: Utanför yr snön – precis lagom till första advent och december. Det känns otroligt mysigt. Så fort vi kommer in i december börjar det automatiskt klia i mina fingrar. Julmat får man förstås sin beskärda del av på julafton samt vid diverse julbord, men att börja lite lätt med julinspirerad mat innan, tycker åtminstone jag är kul.
Suweisra Mohamed viftar med ett kamelben och har ett stort leende på läpparna, "detta är nu värt massor med dollars", säger hon medan hon svänger med lårbenet från en kamel.
Från och med idag till och med den sista februari är en liter mjölk en krona dyrare i Ica-butiken Toria i Torsby. Den extra kronan går direkt från butiken till de lokala mjölkbönderna utan att passera något mjölkbolag.
Roberto Carvutto flyttade till Sverige och Örnsköldsvik 2011 med drömmen att marknadsföra produkter från sitt hemland Italien, men med regional inriktning. Med sitt ursprung i Apulien i södra Italien, där människorna är enormt passionerade vad gäller sina jordar, sin kultur och sina mattraditioner, blev inriktningen solklar. I våras startade Roberto företaget Apuliens Smak, där han erbjuder produkter som noggrant valts ut bland de 350 000 småskaliga producenter som finns i den bördiga regionen.