I Klippans kommun har kostchefen Anita Broddesson hittat ett sätt att bryta storgrossisternas dominans i de svenska kommunernas upphandling. Lösningen är smarta upphandlingskrav.
På grund av dålig lönsamhet flyttar Svenska Lantägg sin produktion till huvudkontoret i Skara. Det innebär att de 30 personer som arbetar hos Svenska Lantägg i Hässleholm idag sägs upp.
Bantningspillet ”Helsingörspiller” säljs på internet av Helsingörspiller AB och innehåller bland annat substanserna synefrin och koffein. Nu stoppas försäljningen av miljöförvaltningen i Göteborgs Stad.
Intresset för svensk mat har ökat kraftigt i Storbritannien, framför allt i London, det senaste halvåret. Britterna är nyfikna på de svenska råvarorna och hur de ska tillagas. Annethe Nathan är en av de som banat vägen för svensk mat i London. I mer än sju år har hon drivit den svenska butiken TotallySwedish i kvarteren kring Svenska ambassaden och Svenska kyrkan i centrala London.
Användningen av GMO ökar stadigt i Nord- och Sydamerika. Men samtidigt ökar också tvivlen. Miljöorganisationen Greenpeace har tagit fram en ny video som belyser problemen. (VIDEO)
Ingelstad Kalkon lanserar en färdigkokt julskinka av kalkonlår lagom till julperioden i år. Man har uppmärksammat att det blir allt vanligare att konsumenter byter ut de traditionella jullbordsinslagen mot kalkonprodukter. Julskinkan av kalkon säljs både på den traditionella detaljhandeln och i Ingelstads egna butiker.
DEBATT: Svar till Per Lindahl, ordförande för Svensk Fågel
Per Lindahl skriver att branschorganisationen Svensk Fågels medlemmar följer ett djuromsorgsprogram som går längre än både svensk och europeisk lagstiftning. Per Lindahl berättar däremot inte att det omtalade djuromsorgsprogrammet innebär att uppfödarna kan överskrida den lagstadgade beläggningsgraden i kycklingstallarna, som är omkring 13 kycklingar per kvadratmeter.
Landleys Frestelser: Vermoutgräddiga fläskmedaljonger med lins- och päronsallad
Madeleine Landley: När jag inte skriver om mat jobbar jag som grafisk formgivare. Jag jobbar hemifrån och har gjort det i över ett år nu. Det är otroligt skönt, men nackdelen är att veckodagarna lätt flyter ihop. Hade det inte varit för ett återkommande tema hade jag varit helt lost.