Kalkonuppfödaren Adelsnäs Kalkoner på Värmlandsnäs vädrar morgonluft. Med ett nytt kalkonhus på 445 kvadratmeter för 1.5 miljoner kronor ska produktionen öka från 600 till cirka 1 500 kalkoner om året. Bygget ska vara klart till sommaren. – Det är en liten nisch än så länge i Sverige. Men intresset ökar år från år, säger Per-Olof Eriksson, som driver Adelsnäs Kalkoner tillsammans med Ulrika Eriksson.
Matbolaget Semper vill att även glutenintoleranta konsumenter ska kunna ha en aktiv livsstil och ha till gång till produkter av samma kvalitet och vid samma tillfällen som alla andra. Därför utökar bolaget sitt glutenfria sortiment med Rosmarinknäcke med salt, Penne Tricolore, och Flapjack med Aprikos & Mandel.
Polarbröd meddelar att man nu lanserar Farfarskaka, en fiberrik tekaka av vete, rågkli och havrefiber. Det är en förnyad version av ett gammalt recept från Gösta Dannbergs omtycka konditori, som öppnade på 40-talet i Bredbyn.
Enligt Statistiska Centralbyrån stiger försäljningen av kött i Sverige. Förra året landade den på cirka 38 miljarder kronor. Det är en ökning med drygt 12 procent jämfört med föregående år. Det rapporterar tidningen Jordbruksaktuellt.
Ett internationellt initiativ för att bättre förstå vattenbrukets roll för hungerbekämpning i fattiga länder har nu lanserats. Initiativet, som är ett internationellt samarbete mellan olika biståndsorgan, regeringar och universitet, kommer att utveckla hållbara policyer för att förbättra försörjningen för miljontals fattiga i låginkomstländer med livsmedelunderskott i Afrika, Asien och Latinamerika.
Hur ska man egentligen äta en cupcake. Foodbeast.com, som tidigare lärt oss hur man ska använda de små ketchupbägarna i snabbmatsrestaurangerna, har svaret. (VIDEO)
I helgen hölls matmässan Smaka på Värmland för andra gången i Mariebergsskogen i Karlstad. Enligt arrangörerna kom uppemot 12 000 besökare. Det är 5 000 fler än förra året.
Slakteri tog emot gravt vanvårdade nötdjur – hanteringen åtalsanmäls
Vanvårdade nötdjur kan ha olagligen transporterats till slakteriet Norrbottensgårdens slakteri i Luleå som slaktar på uppdrag av köttbolaget Nyhléns Hugosons. Det anser Livsmedelsverket som har åtalsanmält hanteringen.
”Scandics Klassiker” är första steget i hotellkedjan Scandics koncept att tydliggöra sitt varumärke. Fyra klassiska rätter är sedan 18 september en fast del av menyn på alla Nordiska hotell. ”Vi vill att gästerna ska känna igen sig på alla våra hotell och uppleva att vi är avspända, omtänksamma och kreativa i allt vi gör”, säger koncernchef Anders Ehrling i en kommentar.
I fredags godkände EU:s konkurrensmyndigheter fusionen mellan Arla och den tyska mejeriföreningen Milch-Union Hocheifel (MUH). Fusionen träder i kraft den 1 oktober, enligt ett pressmeddelande. Bland annat inebär detta att Arla får nya ägare i Tyskland, Belgien och Luxemburg.