Idag delade Chark-SM 2012 ut ett ton charkprodukter för ett ungefärligt värde av 100 000 kronor, från domarbedömningarna som avslutades i förra veckan. På SIK i Göteborg fanns representanter från Stadsmissionen och Frälsningsarmén på plats för att hämta kött- och charkprodukterna. – Chark-SM:s bidrag till Stadsmissionen uppskattas enormt mycket av de människor som söker hjälp hos oss, säger Kristin Jannerborn på Göteborgs Stadsmission.
En konsument som nyligen skulle till att äta en kexchoklad från godisbolaget Cloetta upptäckte klister på chokladen. Nu vill konsumenten veta om det är farligt. FoodMonitor låter Cloetta svara.
Axfood återkallar idag mörad fläskytterfilé efter att ha upptäckt salmonella i ett parti. Bolaget upptäckte smittan vid en rutinundersökning. Inga sjukdomsfall har enligt bolaget rapproterats.
Brittiskan Charlene Daley är beroende av Coca-Cola. Hon började sin överkonsumtion när hon var 18 år, och dricker som mest sex liter om dagen. Nu berättar hon för Daily Mail om sitt beroende. (VIDEO)
I helgen samlas matbolag med Skandinavisk inriktning i London för mässan Scandinavia Show. Bland annat finns matbolaget TotallySwedish, som driver två butiker i London och en onlinebutik med leverans till hela Storbritannien, på plats.
Landleys Frestelser: Höstgryta med lammfrikadeller och whiskey
Madeleine Landley: Nu i veckan var jag på Whiskeyprovning, det fick mig att tänka på en gryta som jag gjorde tidigare. Smakerna är delade när det kommer till whiskey, både om att gilla respektive ogilla, samt även vilken sort man föredrar. Ska det vara en rökig Whisky, en lättare Tennessee Whiskey, eller helt enkelt en smaksatt Bourbon? Smaken är som baken, men oavsett vilken man föredrar så har de alla gemensamt att bli toppen i matlagningen.
Enligt Livsmedelsverket har EU-kommissionen listat växten Pueraria mirifica som så kallat ”Nytt livsmedel”. Livsmedel på listan måste säkerhetsvärderas innan de får säljas inom EU. Det har inte gjorts med Pueraria mirifica.
Kalkonuppfödaren Adelsnäs Kalkoner på Värmlandsnäs vädrar morgonluft. Med ett nytt kalkonhus på 445 kvadratmeter för 1.5 miljoner kronor ska produktionen öka från 600 till cirka 1 500 kalkoner om året. Bygget ska vara klart till sommaren. – Det är en liten nisch än så länge i Sverige. Men intresset ökar år från år, säger Per-Olof Eriksson, som driver Adelsnäs Kalkoner tillsammans med Ulrika Eriksson.
Matbolaget Semper vill att även glutenintoleranta konsumenter ska kunna ha en aktiv livsstil och ha till gång till produkter av samma kvalitet och vid samma tillfällen som alla andra. Därför utökar bolaget sitt glutenfria sortiment med Rosmarinknäcke med salt, Penne Tricolore, och Flapjack med Aprikos & Mandel.
Polarbröd meddelar att man nu lanserar Farfarskaka, en fiberrik tekaka av vete, rågkli och havrefiber. Det är en förnyad version av ett gammalt recept från Gösta Dannbergs omtycka konditori, som öppnade på 40-talet i Bredbyn.
Enligt Statistiska Centralbyrån stiger försäljningen av kött i Sverige. Förra året landade den på cirka 38 miljarder kronor. Det är en ökning med drygt 12 procent jämfört med föregående år. Det rapporterar tidningen Jordbruksaktuellt.