Atria förbättrade resultatet
trots minskad omsättning
Omsättningen minskade med 12,3 % under 2010. Detta till stor del gå grund av att tillverkningen av konsumentpackat kött i Sverige upphörde sommaren 2010. Däremot visar Atria Scandinavia ett klart förbättrat resultat.
Läs mer …
Carlsberg bygger ut i Falkenberg
Carlsberg Sverige satsar på en helt ny produktionslinje på bryggeriet i Falkenberg. Enligt uppgift en investering på 130 miljoner kronor. ”Det finns en stark tro på bryggeriets framtid", säger produktionsdirektör Joakim Dannberg till Hallands Nyheter.
Läs mer …
Hälsingestintan
lanserar svensk Angus
Hälsingestintan meddelar att man nu lanserar ett i Sverige unikt köttkoncept för dagligvarubutikerna. Det handlar om profilering av en specifik köttras, Angus, som tas från särskilt utvalda gårdar med bra djurhållning.
Läs mer …
Minskad fattigdom
genom odling av
energi och mat
Att parallellt producera livsmedel och energi kan vara ett av de bästa sätten att främja länders livsmedels- och energisäkerhet och samtidigt minska fattigdomen, visar en ny FAO-rapport som publiceras idag.
Läs mer …
SLV:s generaldirektör:
välj vegetariskt istället för kött
Livsmedelsverkets generaldirektör Inger Andersson vill få svenskarna att tänka mer på miljön när de väljer mat i butikshyllan. Genom att bland annat välja bort kött kan utsläppen av växthusgaser minskas.
”Det är positivt för klimatet om man minskar på köttportionerna eller byter ut kött mot ett vegetariskt alternativ någon gång i veckan", säger hon.
Läs mer …

Konsum Värmland vill
skydda sina grisbönder
Avräkningspriset på griskött fortsätter att falla på importerat fläskkött på grund av dioxinskandalen i Tyskland. Nu försöker butikskedjan Konsum Värmland öka andelen lokalproducerat på de värmländska matborden för att skydda sina leverantörer i länet.
Läs mer …
Få vet skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag
Sex av tio uppger att de inte vet skillnaden mellan bäst före-dag och sista förbrukningsdag, som båda är hållbarhetsmärkningar på livsmedel. Det visar en undersökning som Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har gjort. Osäkerheten kan bidra till att mycket mat slängs i onödan.
Läs mer …

Löfbergs Lila hårdsatsar på mörkrostade bönor
Kaffebolaget Löfbergs Lila tror på en fortsatt uppgång i efterfrågan på hela rostade bönor. Nu släpper bolaget sin hårdast rostade böna hittills - Crescendo.
Läs mer …
LRF: Krisen inom
grisnäringen en ödesfråga
Enligt LRF hotar krisen inom grisnäringen att dra med sig hela den Svenska köttproduktionen.
”Avvecklingen av svensk grisnäring kan på sikt vara en ödesfråga för all slags köttproduktion i landet. Om grisbönderna blir för få kan slakterier tvingas att lägga ner, vilket i sin tur kan leda till att det på vissa orter kan finnas köttproducenter som inte har något slakteri att leverera till”, säger LRFs förbundsordförande Lars-Göran Pettersson.
Läs mer …
Herrljunga stödjer WaterAid med jubileumscider
Herrljunga Cider fyller 100 år i år och firar detta med ett ge ut en jubileumscider som utkommer i en ny smak varje kvartal. Först ut är smaken av ros som enligt företaget är tänkt som en metaforisk ros till alla de kunder som köpt och druckit deras cider under de 100 första åren.
Läs mer …
Kund kräver McDonalds på miljonbelopp för glasbit
I fredags lämnade en kvinna in en stämning mot McDonalds till en domstol i Cook County, USA. Kvinnan vill ha motsvarande 3.7 miljoner kronor i skadestånd för en glasbit som hon hävdar fanns i en Chicken Sandwich som hon köpte i en av bolagets restauranger.