Fler havredrycker från Oatly
Oatly breddar sitt sortiment av Havredryck och lanserar nu två varianter – en ekologisk och en som är berikad med kalcium och vitaminer.
Läs mer …

Högre fetthalt ska rädda filen
Filmjölken har tappat i försäljning de senaste åren. Nu vill mejerijätten Arla vända trenden med hjälp av ekologisk Gammaldags fil som har en fetthalt som varierar naturligt mellan 3.8-4.5 procent (foto: Arla).
Läs mer …
Nya alkoholfria alternativ
På två år har Systembolagets försäljning av alkoholfria drycker ökat med drygt 55 procent. För att möta den ökande efterfrågan på alkholfria alternativ för vuxna lanserar Carlsberg Sverige nu Beo – en maltbaserad alkoholfri dryck bryggd på naturliga fruktjuicer.
Läs mer …
Los Angeles skoldistrikt
vill stoppa sockrad mjölk
– delseger för Jamie Oliver
Som FoodMonitor berättat om tidigare så portades kändiskocken Jamie Oliver från skolköken i Los Angeles. Orsaken var att de ansvariga för skoldistriktet var oroliga för hur de skulle porträtteras i tv. Men nu verkar tonläget ha ändrats. Se videon här!
Läs mer …
Pizza Hut får ny marknadschef
Snabbmatskedjan Pizza Hut har rekryterat Annie Sahlén Jansson (bilden, foto: Pizza Hut) som ny marknadschef. Anledningen till förstärkningen är enligt uppgift planer på en kraftig expansion i Sverige de närmaste åren.
”Vi är på stark frammarsch och öppnade precis vår tolfte restaurang”, säger Björn Källström, vd på Pizza Hut.
Läs mer …
Fågelinfluensan H5N1
kan ta årtionden
att utrota
Det kommer att ta minst tio år att utrota det högpatogena fågelinfluensaviruset H5N1 från fjäderfän i de sex länder där viruset fortfarande är endemiskt, enligt en ny FAO-rapport.
Läs mer …
Kenneth Bengtsson slutar som vd
Kenneth Bengtsson lämnar vd-posten hos Ica AB i juni 2012, efter 30 år inom koncernen. Nu inleds en extern rekryteringsprocess, såväl i Sverige som internationellt. Detta skriver Icanyheter.
Läs mer …
Livsmedelsverket kritiserar Dalsjöfors Kött i Göteborg
Köttbolaget Dalsjöfors Kött i Göteborg brister i den hygieniska hanteringen av livsmedel. Det anser Livsmedelsverket.
”Dalsjöfors Kött i Göteborg har tydligt informerats … om att brister finns i hanteringen av kött på anläggningen”, skriver myndigheten i ett utlåtande.
Läs mer …
Svenska Lantägg blir danskt
ATL rapporterar att äggproducenten Svenska Lantäggs grundare Håkan Andersson säljer 70 procent av företaget till danska Hedegaard Foods i Hadsund. Ett beslut som varit på gång länge.
Läs mer …
GLAD PÅSK!
Redaktionen går ner i varv några dagar och koncentrerar sig på äggätning och allmänt påskfirande. Vi tillönskar våra läsare en riktigt glad påsk med god mat och dryck. Återkommer med nya friska tag efter helgen. /Red
Läs mer …
Finsk grynost på svensk råvara
2008 köpte Arla Foods privatägda Ingman Foods, som då var Finlands näst största mejeriföretag. Nu ska Ingmans tillverkning av finsk grynost flyttas till mejeriet i Skövde, vilket innebär att produktionen i Skövde utökas med cirka 3 000 ton per år.
Läs mer …