Maya lär barn laga mat
Santa Maria meddelar att man i dagarna lanserat plattformsspelet ”Maya” och ”Tex Mex äventyret” på hemsidan. Målet är att på ett roligt och inspirerande sätt visa barn och ungdomar hur lätt det är att snabbt laga mexikansk mat.
Maten blir dyrare
Kraftigt stigande råvarupriser pressar ned den snabba vinstökningen bland livsmedelsföretagen som noterades under årets första kvartal. Detta enligt Livsmedelsföretagens (LI) senaste konjunkturbarometer.
Bärföretag i konkurs
Lomsjö bär har försatts i konkurs av Lycksele tingsrätt, rapporterar Sveriges Radio Västerbotten. Företaget var tidigare ifrågasatt efter att ha hållit inne med löner till de thailändare som anlitats som bärplockare.
Sveriges bästa köttbullar tillverkas i Värmland
I Chark-SM som avgjordes i veckan tog matbolaget Konsum Värmlands egna varumärke ”Svenska Favoriter” hem titeln som Svenska mästare i klassen köttbullar. Vd Steve Fredriksson är glad för utmärkelsen. ”Sedan tidigare är våra köttbullar kända och uppskattade över hela landet. Framgångarna vid årets Chark-SM kommer förhoppningsvis ge oss möjlighet att leverera till ännu fler utanför Värmlands gränser”, säger han.
Jägarfalu vann SM-guld
Chark-SM är svensk charkindustris stora kvalitetstävling. I klassen falukorv vann Scan med Deli Jägarfalukorv, en extra rökt falukorv, med svenskt nöt- och griskött och en hög kötthalt. Jägarfalun är mörkare och fastare än vanlig falukorv och det beror på längre tid i röken och en hög andel nötkött, meddelar Scan.
Arla vill rädda Milkos mejeri i Sundsvall
Milko har beslutat att lägga ner sitt mejeri i Sundsvall. Men konkurrenten Arla tycker att det är viktigt att mejeriet får fortsätta sin verksamhet. Man vill ta över så snart som möjligt.
Santa Maria får ny vd
Peter Holm (bilden, foto: Paulig) tar över rodret som vd hos smaksattningsbolaget Santa Maria som ingår i Paulig koncernen. Peter Holm har tidigare bland annat varit vd i juicebolaget Brämhults och kaffetillverkaren Löfbergs Lila.
Kocklandslaget genrepade inför World Cup och visade upp Showmatsbordet på NK
Svenska Kocklandslaget är i slutfasen av de noggranna förberedelserna inför Culinary World Cup i Luxemburg i november. Som ett sista genrep inför tävlingen visade laget upp sitt showmatsbord på NK i Stockholm igår för allmänheten. (foto: Znapshot/Per-Erik Berglund).
Sänk temperaturen i kyldiskarna!
Konsumentföreningen Stockholm vill att livsmedelsbutikerna sänker temperaturen i sina kyldiskar från +8 till +5 grader Celsius. Förändringen skulle ge en nästan fördubblad hållbarhet på exempelvis charkprodukter och kylda färdigrätter.
Livsmedelsföretagen under press i konjunkturuppgången
Livsmedelsföretagens produktion fortsätter att stiga. Det visar Livsmedelsföretagens, Li:s, nya konjunkturbarometer. Samtidigt förbättras lönsamheten och investeringarna ökar hos livsmedelsproducenterna. Men de stigande råvarupriser bromsar den snabba vinstökningen.
- Efter ett kort andrum är prisökningar på livsmedelsråvara återigen ett faktum. Utmaningen för livsmedelsföretagen är att förhindra att det slår alltför hårt mot lönsamheten, säger Livsmedelsföretagens VD Agneta Dreber.
Fredrik blir ny VD
Fredrik Spendrup (foto), son till Jens Spendrup, tar vid vårens bolagsstämma över rollen som vd och koncernchef för Spendrups. Han blir fjärde generationen ur familjen Spendrup som leder företaget, skriver dryckesföretaget i ett pressmeddelande.
- Dyrare kött från Sydamerika
- Är biffen en miljöbov? - en ny kortfilm reder ut begreppen
- Lång köttdisk gav hög lönsamhet
- Marta skriver under mot hungern
- Kanada: Bisfenol A betecknas som toxiskt – svenska myndigheter snabbutreder
- Bergendahls fick rätt om GMO-fritt
- Milko förbereder inkråmsaffär
- FAO: europeiska fotbollsligor kämpar mot hungern
- Salone del Gusto invigd
- En sann matambassadör