Miljöcertifieringsorganisationen Rainforest Alliance fortsätter att nå framgångar. Produktionen av Rainforest Alliance-certifierat kaffe ökade förra året med 31 procent, te med 53 procent, och kakao med hela 319 procent, jämfört med året innan.
Semper lanserade varumärket Småfolk 2010. Produkterna är ekologiska och bär produktlöftet ”No Junk”, vilket betyder att de varken innehåller tillsatt socker, aromer eller konserveringsmedel. Konceptet har visat sig mycket lyckat.
Läskedrycksjätten Pepsi har tagit fram en varuautomat från vilken det går att skicka videomeddelanden och presenter till vänner och bekanta. Bolaget vill att kunderna ska utöva ”random acts of refreshment”. Se videon här!
Vaccinering av grisar kan ersätta den smärtsamma kirurgiska kastreringen. Grisbönderna och dagligvaruhandeln vill börja. Men de Svenska slakterierna sätter sig på tvären.
Restauranggrossisterna Martin Olsson och Servera bildar gemensamt bolag. Christer Lind, idag vd för Servera, blir nu vd för det nya bolaget. Detta rapporterar Dagens Handel.
Sedan tidigare finns varumärket Alpro som ett sojabaserat alternativ till yoghurt i butik. Nu lanseras ”Alpro® soya Yofu+fiber” som är berikad med fibrer från linfrön, bovete och majsflingor, meddelar Kung Markatta, som är distributör av Alpros produkter i Sverige.
Tårttillverkaren Almondy i Torslanda har goda dagar. I april månad översteg bolagets försäljning för första gången 50 Mkr. Vd Marius Jerndahl är glad åt den kraftiga ökningen.
”Vi är väldigt stolta över detta rekord. 50 miljoner kronor i försäljning på en månad är faktiskt lika mycket som vi sålde för under hela år 2000”, säger han.
Är du orolig för att maten du köpt som kommer från Japan är radioaktiv? Då har den tyske konstnären Nils Ferber lösningen. Han har byggt en tallrik som direkt visar om maten är farlig.
Livsmedelspriserna höll sig i stort sett stadiga i april efter att i mars ha sjunkit för första gången på åtta månader, meddelar FAO idag. FAO:s matprisindex låg i genomsnitt på 232 punkter i april, vilket var en mindre förändring från nivån i mars men det är fortfarande 36 procent högre än april 2010 och bara två procent lägre än toppnoteringen i februari 2011.
Först i Sverige med klimatcertifierad sallat och kryddor
För alla som vill ha tillgång till klimatcertifierad sallat och färska kryddor året runt finns nu ett Svenskt alternativ från en odling på Ekerö i Stockholm.
”Vi har klimatcertifierat odlingen och klarar nästan hela uppvärmningen med bergvärme”, säger Per Ove Kårfors, vd på Ortonovo, som också säger att bolaget är först i landet med klimatmärkt sallat och örter.