Det kommer att ta minst tio år att utrota det högpatogena fågelinfluensaviruset H5N1 från fjäderfän i de sex länder där viruset fortfarande är endemiskt, enligt en ny FAO-rapport.
Kenneth Bengtsson lämnar vd-posten hos Ica AB i juni 2012, efter 30 år inom koncernen. Nu inleds en extern rekryteringsprocess, såväl i Sverige som internationellt. Detta skriver Icanyheter.
Livsmedelsverket kritiserar Dalsjöfors Kött i Göteborg
Köttbolaget Dalsjöfors Kött i Göteborg brister i den hygieniska hanteringen av livsmedel. Det anser Livsmedelsverket.
”Dalsjöfors Kött i Göteborg har tydligt informerats … om att brister finns i hanteringen av kött på anläggningen”, skriver myndigheten i ett utlåtande.
ATL rapporterar att äggproducenten Svenska Lantäggs grundare Håkan Andersson säljer 70 procent av företaget till danska Hedegaard Foods i Hadsund. Ett beslut som varit på gång länge.
Redaktionen går ner i varv några dagar och koncentrerar sig på äggätning och allmänt påskfirande. Vi tillönskar våra läsare en riktigt glad påsk med god mat och dryck. Återkommer med nya friska tag efter helgen. /Red
2008 köpte Arla Foods privatägda Ingman Foods, som då var Finlands näst största mejeriföretag. Nu ska Ingmans tillverkning av finsk grynost flyttas till mejeriet i Skövde, vilket innebär att produktionen i Skövde utökas med cirka 3 000 ton per år.
Rånrisken ökar i handeln i takt med att försäljningen ökar under påskveckan. Därför uppmanar Handels svenskarna att inte ta med sig kontanter och istället handla med kort.
FAO och FN:s livsmedelsprogram (WFP) har lanserat en ny plattform för att förbättra samordningen av insatser för att trygga livsmedelsförsörjningen vid humanitära kriser.
Lindahls får inte fortsätta att sälja sitt bordsmargarin Brépå. Det har Marknadsdomstolen bestämt i ett interimistiskt beslut. Trotsar Lindahls domstolen riskerar bolaget en miljon kronor i vite.
Middagsfrid tar några steg framåt inom matkassetrenden och lanserar frukostkassen, fruktkassen och bakpaketet. Till denna lansering har Middagsfrid även tagit fram sin första produkt under eget varumärke – en lyxig müsli som är ekologisk och fri från E-nummer. "Nu vill vi hjälpa våra kunder hela dagen", säger Kicki Theander (foto), Middagsfrids VD och grundare.