Ridderheims meddelar att man lanserar ett nytt matkoncept på marknaden. Pasta Amore - en komplett smaksättare färdig att röra ner i nykokt pasta. Det nya konceptet finns i flera olika smaker, allt ifrån mozzarella, parmesan och körsbärstomater till kräftstjärtar, dill och soltorkade tomater.
Kooperativa Förbundet, KF, har rekryterat Frank Fiskers (bilden, foto: KF) som ny vd och koncernchef. Han kommer närmast från en investeringsfirma i London där han var partner.
En grupp amerikanska bönder har tröttnat på de ekonomiska risker kemikaliejätten Monsanto´s patent på genmodofierat utsäde utgör. Om böndernas åkrar råkar kontamineras med Monsanto´s GMO riskerar de idag att bli skadeståndskyldiga. Därför har bönderna nu stämt bolaget i en domstol i New York.
Arla tycker att Lindahls bordsmargarin Brépå är för likt sitt egna Bregott. Därför stämmer man nu Lindahls till Marknadsdomstolen för otillbörlig marknadsföring.
Igår, den 1:a april godkände Europeiska konkurrensmyndigheterna fusionen mellan tyska Hansa-Milch och Arla Foods. Detta enligt ett pressmeddelande från Arla.
En enhetschef från Livsmedelsverket var på besök hos Torsåsens Fågelprodukter i Falkenberg för en rutinmässig inspektion. Då bevittnade han hur en anställd misshandlade kycklingar. Nu har myndigheten anmält bolaget till Åklagarkammaren i Halmstad.
Efter förra årets översvämningar i Pakistan genomförde FAO en storskalig distribution av veteutsäde till de drabbade. Sådden är nu mogen för skörd vilket betyder att en halv miljon hushåll på landsbygden nu kan få tillräckligt med mat. Då ett genomsnittligt hushåll består av åtta personer kan skörden förse fyra miljoner människor med mat de kommande sex månaderna.
Mjölk med låga halter av den radioaktiva isotopen jod-131 har påträffats i 25 mjölkprover från den amerikanska västkusten. Isotopen kommer från de olycksdrabbade Japanska kärnkraftverken. Enligt de amerikanska myndigheterna är emellertid nivåerna så låga att de inte utgör något hot mot folkhälsan. Det rapporterar The Huffington Post.
Idag startade prisbelönte kocken Marcus Samuelsson (foto) och restaurangföretaget SSP jakten på Sveriges bästa street food-recept. Den vinnande kock får, förutom äran, en resa till New York för två personer och en middag med Marcus Samuelsson på en av hans restauranger.
Köttkonsumtionen i Sverige slog nytt rekord förra året, och det är framförallt det utländska köttet som står för ökningen. Detta visar preliminära siffror från Jordbruksverket och Statistiska centralbyrån.