En restaurangägare i Örebro avbröt rekryteringen av en ny servitris för att hon var gravid och skulle vara föräldraledig. Det slår Arbetsdomstolen fast i en dom idag och dömer arbetsgivaren att betala 50 000 kronor i skadestånd till kvinnan.
"Befann mig vid lunchtid i anrika Hötorgshallen, som vanligt ett tempel av svenska och internationella smaker och dofter. Passerade en av de välfyllda delikatessdiskarna där man bland annat hade den goda smaken att exponera en underbart oregelbundet formad och väldoftande tryffelsalami från Toscana. Den handskrivna skylttexten löd: ”Så gott så att ögonen tåras”. Har inte smakat på korven ännu, men skylten gjorde mig inte så lite glad i hjärtat".
Vitamin Well lanserar nu Sparkling Water som är ett nytt, milt kolsyrat vatten med vitaminer. Nyheten kommer i tre smaker: naturell, hallon och blodapelsin.
Som FoodMonitor avslöjat tidigare har Dalblads Nutrition sålt sojaproteinprodukten Prosoy som förorenats med mjölkpulver. Efter det att en person fick en allvarlig allergisk reaktion drar bolaget nu tillbaka all Prosoy.
Risenta AB har under den senaste tvåårsperioden har omsättningen ökat med 24 procent till 160 miljoner kronor. Som en del i framgången står bland annat en utveckling av varumärket och en ökad närvaro i handeln, meddelar bolaget.
Per Lindahl (bilden, foto: Svensk Fågel) blir kvar som ordförande för branschorganisationen Svensk Fågel. Det beslutades på årsstämman som hölls i fredags. Samtidigt meddelade organisationen att konsumtionen av Svensk fågel ökade med 5.5 procent under 2010.
Vem tillverkar den bästa närproducerade osten, brödet, sylten och charkuterivaran?
Den frågan får sitt svar när Årets Närproducerade Produkt utses. Priset, som instiftades 2009, kommer att delas ut i samband med mässan Elmia Närproducerat.
Enligt ett pressmeddelande investerar Arlas brittiska mjölkbönder ytterligare drygt 700 miljoner svenska kronor i Arla Foods UK. Med den nuvarande mjölkmängden motsvarar det en investering på drygt 700 miljoner svenska kronor.
Sverige anses har stor potential att profilera sig som det nya matlandet i Europa. Svenska institutet (SI) har därför av regeringen fått uppdraget att hjälpa konsulat och ambassader att profilera svensk gastronomi, bland annat i samarbete med studenter och lärare vid Grythytte Akademi.
En man i 20-årsåldern fick en kraftig allergisk reaktion efter han ätit sojaprotein som förorenats med mjölkpulver. Miljöenheten i Lerums kommun ville stoppa försäljningen. Men Livsmedelsverket kritiserade beslutet. Därför finns pulvret fortfarande ute i handeln.