Handelskriget mellan EU och Nordamerika om hormonbehandlat kött har hållit på i drygt 20 år. Men denna vecka har parterna äntligen kommit överens. EU får behålla sitt förbud.
Nyligen blev ett SJ-tåg från Luleå försenat. Därför beslutade bolaget att bjuda passagerarna på mat. Knappt 300 portioner kylda färdigförpackade rätter köptes in från en Ica-butik i Sundsvall och värmdes upp på tåget. Men maten orsakade matförgiftning. Händelsen är anmäld till Livsmedelsverket.
– Det ska bli fantastiskt roligt att börja i en ny bransch med ett företag som har ett så starkt varumärke som Scandic, säger Margareta Thorgren (foto) som efter sex år som kommunikationsdirektör på Scan idag tillträder den nyinrättade tjänsten som kommunikationsdirektör på Scandic.
En holländare som under en resa hade besökt en restaurang i Strömstad fick en chock när han kom hem till Holland. Restaurangen drog 636 EUR, motsvarande 5 400 kronor, för två koppar kaffe från hans kontokort. Polisen i Strömstad har tagit emot en anmälan om bedrägeri.
Som FoodMonitor berättat om tidigare så hittade en konsument glasbitar i köttbolaget Polaricas älgskav. Bolaget säger sig inte veta var glaset kommer ifrån. Samtidigt utesluter man inte att trafikskadade djur använts i produktionen.
Sista veckan i mars lanserar Kicki Theander (foto) och hennes Middagsfrid en matkasse för två personer över hela Sverige. Bakgrunden är att företeelsen matkassen har blivit så pass utbredd att det finns ett stort intresse för den även hos andra än barnfamiljer. ”Vi fick 700 anmälningar när vi gick ut och sökte testpiloter som skulle få prova tvåpersonerskassen. Det här visar att vi är rätt ute”, säger hon.
Benrik, dyig, och illasmakande. De negativa omdömena om gäddan är många. Men det dåliga ryktet är oförtjänt. Det menar mästerkocken Claes Grännsjö från Göteborgskrogen Kock och Vin.
– Gäddan har bra konsistens och är fet. Det är en underbar fisk, säger han.
Enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) behöver flera länder i Sahelregionen i västra Afrika akut hjälp för att undvika en omfattande livsmedelskris samt för att skydda och återuppbygga försörjningsmöjligheterna för lokalsamhällen beroende av boskap och jordbruk.
Ingelsta Kalkons kunder har efterfrågat fler varianter av smörgåspålägg av svenskt kalkonkött i livsmedelsbutikerna. Därför breddas nu sortiment med sex nya kalkonpålägg: Alspånsrökt Kalkonbröst, extrarökt Kalkonbröst och kalkonbröst pastrami, kryddig korv, pepparsalami och kokt peppar & olivmortadella.
Scan meddelar att man nu lanserar gårdskött även till restauranger och storhushåll.
– Det finns ett behov hos våra kunder att kunna skriva ut på menyn vart köttet kommer från. Med gårdsköttet möter vi det behovet,säger Carina Lauer, produktchef på Scan.