
Landleys Frestelser:
Jansson på pinne
Madeleine Landley: Har du hört talas om Potatisens dag? Tro det eller ej, men den är faktiskt idag! Potatisens dag instiftades av Potatisakademien som tyckte att vi borde fira vilken fin råvara vi faktiskt har möjlighet att njuta av. Den fantastiska lilla knölen är inte bara väldigt mångsidig, den har funnits i över 10.000 år.
Läs mer …
RAMP12: Click Candy söker investerare
Godisautomatbolaget Click Candy i Arvika vill ta steget ut i Europa. Vid RAMP12 som hölls i Karlstad idag visade bolaget sin hygieniska godisautomat.
– Vi behöver kapital och marknadshjälp, säger vd Mikael Gunstad.
Läs mer …
Klippans kommun bryter
storgrossisternas grepp
I Klippans kommun har kostchefen Anita Broddesson hittat ett sätt att bryta storgrossisternas dominans i de svenska kommunernas upphandling. Lösningen är smarta upphandlingskrav.
Läs mer …
30 sägs upp
på Svenska Lantägg
På grund av dålig lönsamhet flyttar Svenska Lantägg sin produktion till huvudkontoret i Skara. Det innebär att de 30 personer som arbetar hos Svenska Lantägg i Hässleholm idag sägs upp.
Läs mer …

Helsingörspiller stoppas av Göteborg
Bantningspillet ”Helsingörspiller” säljs på internet av Helsingörspiller AB och innehåller bland annat substanserna synefrin och koffein. Nu stoppas försäljningen av miljöförvaltningen i Göteborgs Stad.
Läs mer …
Stort intresse för svensk mat i Storbritannien
Intresset för svensk mat har ökat kraftigt i Storbritannien, framför allt i London, det senaste halvåret. Britterna är nyfikna på de svenska råvarorna och hur de ska tillagas. Annethe Nathan är en av de som banat vägen för svensk mat i London. I mer än sju år har hon drivit den svenska butiken TotallySwedish i kvarteren kring Svenska ambassaden och Svenska kyrkan i centrala London.
Läs mer …
Växande tvivel om GMO
Användningen av GMO ökar stadigt i Nord- och Sydamerika. Men samtidigt ökar också tvivlen. Miljöorganisationen Greenpeace har tagit fram en ny video som belyser problemen. (VIDEO)
Läs mer …
Produktnytt:
Julskinka av kalkon
Ingelstad Kalkon lanserar en färdigkokt julskinka av kalkonlår lagom till julperioden i år. Man har uppmärksammat att det blir allt vanligare att konsumenter byter ut de traditionella jullbordsinslagen mot kalkonprodukter. Julskinkan av kalkon säljs både på den traditionella detaljhandeln och i Ingelstads egna butiker.
Läs mer …
Så tillverkas McDonald´s
pommes frites
Hamburgerjätten McDonald´s pommes frites är bland de bästa i världen. Men hur tillverkas de egentligen? En ny video ger svaret. (VIDEO)
Läs mer …
DEBATT: Svar till Per Lindahl, ordförande för Svensk Fågel
Per Lindahl skriver att branschorganisationen Svensk Fågels medlemmar följer ett djuromsorgsprogram som går längre än både svensk och europeisk lagstiftning. Per Lindahl berättar däremot inte att det omtalade djuromsorgsprogrammet innebär att uppfödarna kan överskrida den lagstadgade beläggningsgraden i kycklingstallarna, som är omkring 13 kycklingar per kvadratmeter.
Läs mer …

Landleys Frestelser: Vermoutgräddiga fläskmedaljonger med lins- och päronsallad
Madeleine Landley: När jag inte skriver om mat jobbar jag som grafisk formgivare. Jag jobbar hemifrån och har gjort det i över ett år nu. Det är otroligt skönt, men nackdelen är att veckodagarna lätt flyter ihop. Hade det inte varit för ett återkommande tema hade jag varit helt lost.
Läs mer …