Matkasse = Årets julklapp
– Det är en nyhet, den säljer bra och den speglar den tid vi lever i. Matkassen gör att vi kommer bort från falukorvsträsket, säger Emma Hernell, analytiker på HUI Research angående att matkassen av HUI utsetts till Årets julklapp.
Läs mer …
Klassisk must gör comeback
Coca-Cola meddelar att varumärket Bjäre nu gör comeback på julmusthyllorna. Den klassiska julmusten är tillbaka för försäljning på utvalda butiker runt om i landet.
Läs mer …
Traditionella grödor spelar
nyckelroll för att bemöta
klimatförändringen
Traditionella livsmedelsgrödor och andra växter är i stort behov av skydd mot klimatförändringen och annan miljöpåverkan, säger FAO idag. Uttalandet kom i samband med tioårsdagen av det internationella fördraget för att bevara och dela växtgenetiska resurser.
Läs mer …
Vitamin Well vill få stopp
på Livsmedelsverkets
negativa kommentarer
Dryckesbolaget Vitamin Well AB ogillar att Livsmedelsverkets personal kritiserar bolagets produkter i media. Därför vänder sig både bolagets vd och styrelseordförande nu med klagomål i ett brev till Livsmedelsverkets generaldirektör.
Läs mer …
Stark peppar däckar reporter
Marshall Terry, som är reporter på radiostationen WFAE i Charlotte i USA, var ute på uppdrag för att intervjua Ed Currie i South Carolina som har som mål att odla världens starkaste peppar. Reportern ställde även upp på att testa pepparn – ett beslut som han snart fick ångra. (VIDEO)
Läs mer …
Skånska planer på franskt samarbete
Enligt ett pressmeddelande har Skånemejerier tecknat en avsiktsförklaring om samarbete med franska mejerikoncernen Lactalis Group. Skånemejeriers styrelse utreder ett samarbete för att förbättra lönsamheten i mjölkproduktionen för ägarna och för varumärkenas fortsatta utveckling.
Läs mer …
Klassiker med
tre lagringstider
Under Fernando di Lucas varumärke Zeta kommer nu de klassiska ostarna Parmigiano Reggiano och Grana Padano med tre olika lagringstider. "Tanken är att konsumenten ska kunna hitta just sin favorit och, vad vi tror, faktiskt hitta fler favoriter beroende på användningsområde", säger Christian Di Luca, vd på Gruppo Di Luca.
Läs mer …
Scan riskerar 200 000 kronor i vite
för smutsiga slaktkroppar
Under de tre senaste månaderna har Livsmedelsverket påpekat brister på Scans slakteri i Linköping. Nu har tålamodet hos myndigheten tagit slut. I går gick en ansökan om vite på 200 000 kronor iväg till Förvaltningsrätten i Uppsala.
Läs mer …
USA: Varuautomat för kött
Nu får köttälskare i Alabama sin egen varuautomat. Den kallas ”the Smart Butcher” och gör det möjligt för även små butiker att ha sin egen chark. Först ut är närbutiken Lil Mart i Odenville i Alabama. (VIDEO)
Läs mer …
Ökad global efterfrågan på odlad fisk
Vattenbruk är den snabbast växande källan till animaliskt protein och beräknas redan 2012 stå för mer än hälften av den fisk som konsumeras i världen. FAO-rapporten World Aquaculture 2010 visar att produktionen från vattenbruk växte med mer än 60 procent, från 32,4 miljoner ton till 52,5 miljoner, mellan 2000 och 2008.
Läs mer …
Långkok – på tre minuter
– Vi vill bevisa att det finns färdiglagad mat med kvalitet som på en topprestaurang, berättar Jonas Regnér (foto), vd på Gooh, som nu lanserar en Skånsk Kalops med morötter och potatis – ett klassiskt långkok som nu endast tar 3 minuter att tillaga.
Läs mer …